XIV. Fizika próbaverseny versenyfelhívás
DÍJKIOSZTÓ:
2008. április 15. (kedd) 15 órától

Versenyfelhívás

Tisztelt Fizika Szakos Kolléga!

 

Tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a FIZIKA PRÓBAVERSENY, melynek célja a tantárgy népszerűsítése, a tudás értékének növelése. A megye valamennyi 12-13-14 éves korú tanulója számára kínálok versenyzési lehetőséget, 6 helyszínen. Tavaly 26 település 51 iskolájának 1509 diákja mérte össze tudását.

A 7. és a 8. osztályosok mellett továbbra is versenyezhetnek a hatodikosok – a kerettantervi változások ellenére. Számukra az alapot az 5. és a 6. osztályos természetismeret fizika tartalma adja. Kérem a Tisztelt Kollégákat, egyeztessenek a természetismeretet tanító nevelőkkel és próbálják megnyerni a versenynek a hatodikosokat! Jó lenne, ha csökkenthetnénk a fizika tanítását ért veszteségeket.

A verseny a Megyei Pedagógiai Intézet által elismert, így a 7. és a 8. osztályosok küzdelmében az 1. és a 2. helyezett indulhat az Eötvös fizika feladatmegoldó verseny megyei döntőjén.
A legfiatalabbaknak az erőpróba plusz célja a gyakorlás, a jövőbeni versenyekre való felkészülés.

A verseny egyfordulós, időtartama 60 perc, teszt. A feladatok szövege után öt válasz található. Közülük pontosan egy a helyes, melynek betűjelét a feladatlaphoz mellékelt kódlap megfelelő helyére kell tollal, javítás nélkül beírni. A kódlapon a javított betűt rossz megoldásnak tekintjük. A válasz nélkül hagyott feladat nem számít rossz megoldásnak.

Íróeszközön kívül más segédeszköz nem használható!
A verseny anyaga az általános iskolai tananyag időarányos része és annak hétköznapi vonatkozásai. (A 7. és 8. osztályosoknál az előző év(ek) anyaga is.)
Ötleteket merítek az Apáczai Kiadó és a Mozaik Kiadó tankönyveiből.

A verseny időpontja: 2008. március 18. (kedd) 15 – 16 óráig.
Helyszínei: Karcag, Szolnok, Jászberény, Abádszalók, Túrkeve és Törökszentmiklós.

 Eredményhirdetés várhatóan április 16-án (szerdán) 15 órakor lesz Karcagon.
Kategóriánként az 1. – 3. helyezett és felkészítő tanára tárgyjutalomban részesül.

Különdíjat kap a legeredményesebb iskola (vándorserleg), valamint az iskolában fizikát tanulók létszámához viszonyítva a legtöbb versenyzőt indító intézmény. Ez utóbbi kategóriában két díj lesz, az eddigit a lakóhelyükön versenyeztető iskolák legjobbja kaphatja meg, az újat (a kisújszállási ARANY DIÁK alapítvány felajánlását) az utaztató iskolák közül a győztes.

A díjkiosztót kísérleti bemutatóval egybekötött továbbképzés színesíti, melyre szeretettel várok minden érdeklődő kollégát, díjazott és nem díjazott tanulót!
Nevezni 2008. február 4-ig kell a www.fizikaprobaverseny.hu honlapon. További információért forduljon a verseny rendezőjéhez, vagy látogasson el a www.fizikaprobaverseny.hu honlapra. Visszajelzést minden benevező iskolának küld a gép automatikusan. Az ülésrendek február 27-ig felkerülnek a honlapra, a felhasználónév, jelszó ismeretében megtekinthetőek lesznek. Az adatok egyeztetését, a változtatásokat március 5-ig kérném megtenni.

Levelezési cím: Lévainé Kovács Róza, 5300 Karcag Varró u. 21/B. IV./20.
E-mail: levaine.kovacs.roza @t-online.hu ,Tel: 59/313-319, 20/962-1397 Fax: 59/503-112
A versenyt Karcag Város Önkormányzata, a rendező iskolák, a Megyei Pedagógiai Intézet és a térség vállalkozói támogatásából rendezem, így a versenyzőket csak az útiköltség terheli.

Tisztelettel:
Lévainé Kovács Róza
szaktanácsadó, rendező